Wednesday, August 19, 2009

me n myself...

byk sgt benda yg berlaku dlm idup aku lately...
cam xtertanggung pun ade rasenye...
sometimes its really make my day become dull n liveless..
then sometimes i do feel like there is something missing in my life...
n i just can't figure out by myself...
thank god...
my life path is still not so far away go astray...
perhaps....
i still can control myself from doing something that can ruin my life later on...
since... i believes that we can avoid something that is confirm to happen by not start it from the beginning...

huh...
sabtu ni dah nak start pose...
cam skjp sgt mase berlalu...
ape je ek amalan ak taun ni..
cam lg byk dose dr pahala je...
ermmm...
Allah dah byk kali kot cam igtkn n tunjukkan aku jalan yg btol...
cume ak je kerap kali terlalai n buat2 lupe akan peringatan-Nya...
ye...
hidup ni mmg xlame...
mane tau esok luse kite lak yg akan 'pergi'...
tapi bila tibe waktu tu...
dah cukup ber'sedia' ke kite???

p/s : ma i really miss u....

Saturday, July 11, 2009

Ape2 Aje...


errr....
WTF....
Nape la ak ni mlas sgt...
nak update blog skit pun susah sangat kew...
sengal punye budak...
*makian kepada diri sendiri*

neway skunk dah pun masuk tgh bulan july....
cam cepat je mase berlalu...
aritu baru masuk 3rd sem, minggu depan dah nak cuti mid sem...
grrrrr....
cam xdan je nak watpape...
dwet scholar pun ntah kemana...
cam dah nak abis je...
shiowt la...
nape la life ak kene jd camni...
dah r kene repeat klas arb....
lecturer plak dpt yg pelik2...
nerdy la...
speaking arb memanjang je la...
suke senyum la...
* aik, tu pun jadi masalah ke*....
ke ak ni yg bermasalah...
LOL....

ok...
skunk ni ak nak revise balik ape y ak wat past few weeks...


30hb jun - selase...
scholar masuk... tp cam xhepy sgt... padahal klu mase beberapa ari sblom masuk tu mcm org meroyan je klu org cakap dah masuk... lagi2 bile kate2 tu dilontarkan oleh si mail pumpang2...
ntahla... maybe sebab ak dah dpt rasekan dwet tu xkan lame berade dlm mesin atm kot...
ptg tu gak... ak g kl nek motor ngan fakrul... bapak kejang urat bon**t ak...pas anto barang kat umah abg ak (sambil merembat ipod touch n dibawa menetap bersama ak) terus g ts..igt nak tgk wayang..tp cam x worth it je spend time abis kat situ je... so dapat la kitorg merasa krispy kreme bwat pertama kali..then jalan sg.wang n lot 10... akhir skali g capsquare pasal si fakrul hawt nak tgk launching ep band 'matematik'... ak pun layankan je la...
buhsannnnn....


2hb julai - khamis...
pegi istana budaya....huhu *dalam nada yg teramat jakun* tgk concert anuar zain plak tu... ewww... best gewl la katenye...lalalala...tp yg ak pasti mlm tu vokal anuar zain nasib bek xpancit n pancut or whatsoever la...haha...ak g ib tu ngan mail,iz'aan n nek keta choy...naseb bek kitorg g awal so sempat la masuk ib awal 10min...huh... tp part y ak jeles ialah statement iz'aan n choy yg terlepas masuk grand circle n duduk se row ngan dynaz... WTF... makan ati je la ak n mail pasal duk kat upper circle yg view die cam lahanat tu je...grrrr...xkesahla...pas abis tu dpt la kitorg jumpe ramai artis..cam ifa raziah,fazlizainal,zahida rafik...*err,sape mereka2 ni*...haha..last skali dpt bergambo ngan ning...ilang la jugak terkilan dhati pasal xdpt bergambo ngan dynaz... yg pasti mail mmg xmeroyan la kan pasal xdpt amik gambo ngan anuar... hohoho..

3hb julai - jumaat...
jalan2 kat klcc ngan wasi a.k.a aidian aidid...ahakss...mmg besemgt la kan 1st day megasale katenye..ngeee.. cam celanat....aritu gak la ak beli something y ak xsure worth it ke x...
actually ak cam bygkn benda len... tp ak cam xdpt kawal diri ak.. sampai terbeli jugak...
padahal bukan xboleh tunggu ari len pun.. survey2 dulu ke... erhhhh...xial tol...pastu cam xboleh blah la...kitorg ingt pastu dlm pkul 7 tu nak ke bb or pv plak... so kitorg klua klcc.. pusing punye pusing.. tunggu punye tunggu...gaduh punye gaduh... skali cam tunggu bas mmg xlame la kan...
so kitowunk masuk balik n shoppin ape yg ade kat ctu je..

4hh julai - sabtu...
pegi kl lagi... kali ni mid valley plak... kakak ak nak g maxis centre pasal sim card die rosak...
tp xjd bwat kat mid pasal along suh bwat kat klcc je...so ak ber'q' membeli tiket wayang...
mmg xnak panjg gile la kan...ak mmg dah lame teringin nak tgk citer 'departure' ni... japanese movie yg menang best foreign film kat oscar taun lepas...pastu review kat sok kabo cam gempak glew la..perfect segala bagai...skali tgk xla perfect sgt...mungkin xkene ngan jiwa ak kot...
mmg best tp xmencapai tahap ke*best*an ak la...muvi ni agak slow n meruntun perasaan...
meruntun apenye.. ak y sensitip ni xnangis pun... tp ak ade dengo gak la esakan2 kat seblah n kat blakang ak...erhhh..watever la... filem2 yasmin ahmad lagi best kot... ak tgk talentime 2kali pun lagi best...huhuhu...aritu gak ak banje kakak ak kat nando's... ade la dlm 40hengget...hmm.. manela xkopak dwet ak klu camni kan...


5hb julai - ahad...
jlan2 ngan kakak angkat merangkap ex-teacher ak... miss najah... actually tujuan ak jumpe die kali ni pasal nak bayo utang die...fyi, ak pinjam die 2rat pasal nak shoppin kat topman mase sale bln 5 rituh....hahaha..bodoh kan ak nih...xkesahla.. bukan xbole bank in je..tp ak saje je nak jln2 ngan die... bole die banje ak makan... huhu.. seblom ni die penah banje ak baskin robbin,makan pizza, nando's,mkan ape ntah kat alamanda.. tp agak mahal la...ari tu mule nak mkn kat secret recipe..skali full house... then die tanye kat situ ade chilli's x.. ak yg kepingn glew nak mkn chilli's pun ngan xcitednye ckp chilli's ade kat citu...huhu.. yg adoo la kan.. last2 makan kat madam kwan... tgk harge kat menu mmg mahal xhengat la kan... since akak ak ngan niece die,sarah dah makan.. so die just order chicken wing ngan fries je... ak yg ala2 segan pun order la nasik lemak kat situ... yg penting harge die 15 hengget.. ala2 ak makan slow2 la kan nak menghayati kemahalan nasik lemak tu punye pasal... LOL...aritu xla shoppin sakan... ak juz beli casing ipod touch... since ade apple discovery ape ntah kat mid tu...then ak bli 1/2 dozen krispy kreme utk kakak ak tuh..heppy gak la ak pasal reaction akak ak tu cam agak terharu la..huhu..padahal die heran la sgt kan...kuikuikui...


6hb julai - isnin...
since ari ni ak xde klas so ak tdo kat umah abg aku..nasib bek abg ak dah xsupply kueh kat klcc ag.. klu x mmg xterdera la ak kene wat kueh2 die tu... grrr..sakit ati gle... asik pinjam dwet je.. pastu janji nak masuk aritu selase.. tp smlm baru masukkn...masukkn separuh je plak tu..mama pun dah makan ati ngan abang ak sorg ni...sengal + ntah paper... nak buat bisnes tp suh org len buatkan proposal n buat loan bagai utk die....ngeee...ari ni ak balik nilai... so kene g mid ag la kan.. huhu... kali ni ak banje along ak merangkap tuan punye ipod touch plak... tgk transformer je pon... mule2 mmg nak banje die tgk kat signature tp dah die abis keje lambt sgt... so mls nak tunggu ak bli kat tiket kat gsc biase..huhu.. alasssan...bapak bosan glew tgk transformers utk kali ke2... nak termuntah pun ade... uwekkkk3.. camne la ade org yg leh tgk sampai 14 kali..
ewww...freak glew...

tu je kot utk kali ni....
huhuhu...
jap g kuo pavi ngan fakrul..
wuarghhh... xnak nek motor...
sakit bon**t...
hahahhah

Tuesday, June 16, 2009

Stupidity @ RasaMas...

last saturday...
aku , aqharie n anas ala2 borink la duk mkn kat bwah je...
xnasik lemak ...nasik ayam... n sometime nasik lemak demam kunin...
huhuhu..
so aku suggest kat aqharie si anak owg kaye..
ape kate klu mlm ni kite mkn beso n ala2 spesel skit...
so dorunk pun stuju...

mase nak kuo tu mcm2 ranjau dan cabaran yg kitorunk perlu hadapi...
pukimak lancau...
susah gilew nak dpt cab...
first call die kate die kat penang...
second..klang...
third kat melaka plak...
awat!mlm sabtu memang sumer driver taxi kat nilai tu cuti2 mesia aper???

walaubagaimanepun...
finally we all manage gak la nak tahan cab kat tepi jln...
muler2 dah nak cancel dah...
aqharie pun suh g mcd je...
ye r... korunk glew nak suh si anak godzilla ni jalan kaki sampai rasamas tuh..
nak turun ostel pun ak tgk die cam dah nak pitam...
LOL....
tp ok lah...
pakcik tu caj singgit je sorunk...
tp aqharie ader ckp r...
klu die yg bwk cab tu ...
die bg free je pasai jln sehala je kot...huhuhu
hang bole la qhari oi..hang kayaaaa....
hohoho...

sampai2 je aqharie terus mentekak secret recipe...
takdan nak duk...
makan sambil jln..
wut to expect kan...dumdumdum...bunyi tapak kaki anak godzilla...

pastu kitowunk pun sampai la ke dentinasi yg nak dtuju...
masuk2 je ala2 jakun la sumer..
meja nak amik yg paling besor je..
xnak kalah...
padahal utk 3 owg je...
huhuhu...
so mase nak order tuh...
klu boleh sumer nak try kan..
then ak nampak ade set untuk 4 org tp 30hinggit..
sekor ayam ag tu...
so mmg worth it la...
tp xcukup ag tu...
qharie nak add coeslaw...
anas nak mushroom soup..
ak lak nak fries...
so mmg lengkap la kan...
oopss lupe lak..
kat sini gak ader air spesel name die monin ice...
erk, lebih kurg lah...
campuran 7up n apple....
ok gak la rase die..
but a bit pahit...
yes yg penting meja tuh mmg penuh la kan dgn makanan..
ye... sgt xpenuh...
huhuhu...
so njoy the pics!!!
anas n qharie tgh melahap...adik aqharie teringat kat mama ye...hambik ko!! sekor terus...yummmy...syal dorunk tinggal ak sorunk kat dlm...
dorunk leh lak isap rokok kat luak...
muke moody xbole blah...aksi2 bodoh yg xwajib dtiru... harus barangkalijahanam2...mampuih klu tokey rasamas ni nmpk..

k lah...
tatatititutu...

p/s : yesterday 15/6...means it has been a year that my dad passed away...arghhh... i really miss him so much...nway for those who reading this.. plz recite al fatihah for him k...tenkiu...


Monday, June 8, 2009

OverSlept...

huhu..
cam xbiase plak...
base on the record...
sem lpas mmg xterkire r...
LOL...
tp tu sumer bermuler dah tgh2 sem...

but then...
ari ni ...
1st klas...
ak dah TERoverslept...
ape kes???

apekah sumer ni bermaksud sesuatu???
kite tunggu n lihat je la k....
ROFL....

Friday, June 5, 2009

EnTaH....



FRUSTRATED means KECEWA...

BROKEN-HEART means PATAH HATI...

PRESSURE means TERTEKAN

NO CRY mean NANGIS without TEARS...

BULLSHIT means MENGARUT...

LOVE means
erhhh... is there any???

p/s: for god's sake... i don't give a damn...

Monday, June 1, 2009

Ohohoho... i'm Back!!!

hye sumer...
bapak windu glew nak post citer baru...
ahahah...
fyi, i juz registered for my 3 sem here this morning...
dah bole panggil senior la kononnyer...
ahakz... xbole blah...
padahal beza staun jek...
dorm pon kat 2nd floor so xsemput sgt r...
sebilik lak ngan geng "hamdan" ...abe,wasi,mail,iza"
makin glew la ak sem ni...
n then wit those who r not so "hamdan"...
aqharie,anas, fakrul...dudi pun rajin gak lepak dorm ak...
best xterkire...
pastu... the first things dat come out from my mind when i arrived here is...
"bile ek scholar nak kuor?"...
damn! xsabo glew...
penat dah kowt jadi boodark miskin...
ak nak nak jd kaye balik wey...
even for a week...
jadik la kan...mwahaha...
plz aiz beware in ur mind...
dwet dtg n pegi... so kiter njoy...
matiler...hahaha
xnak citer panjang2...

juz nak ckp sem ni klas ak djangkakan akn lebih pack drp biase...
hambik ko...
sumer kene repeat...
padan muker ak...
ept kene repeat writing...
erh...kadang2 ak terpikir gak naper ak kena repeat2 segala bagai ni...
ader certain2 peeps tu cam mudah je idup dowunk...
pass je sentiase..
huhu...sighs...
maybe ade la kot hikmah disebaliknye...
ak je yg xnampak ag...
k lah...
pasni ak post manyak2...
gagaga....
tatatititutu....

p/s : so in luv wit the Saturdays...cool glew lagu dowunk... in term of sesaper yg suke lagu2 pop je la kan...kuikuikui...

Thursday, May 14, 2009

Yeah!!! CuTi SeM aGeee...

saje2 nak mencapap....
lol...
padahal xlah best sgt...
2 mggu je kowt...
frust gak...
coz at first, i thougth dat the break will be until tgh bulan jun...
so i'm so devastated...
huhuhu....

ptg ni nak blk dah....
smlm dah bli tiket plusliner kat terminal1...
tgk star trek skali...
best gak r...
even mase memuler cam pening skit nak paham...
but the cgi is so awesome...
it makes me juz forgt n don't care about the weak plot or storyline...
huhuh... ade aku kesah ke....
erk... mmg ak kesah...
sebb klu citer tu bangang sgt2 hotak ak mmg xbole trime....
atau bak kata mak dudi...
"hah...x vole velah"....
hahahha...

ari sabtu ni gak patutnye ak ikut dak alip, anas n dudi g genting...
malangnye...mak ak suh balik ptg ni gak...
huh...nanis.....
pasal die kate sok pagi die nak wat kenduri yasin kat mesjid...
collaborated wit her school...
fyi...kat skola mak ak tiap2 pg jumaat diowunk akn bwat bacaan yassin kat mesjid...
as mesjid tu seblah skoila jew...klu dulu bwat kat dlm dewan skola jew...huhu...
so ak terpakse la jd wakil mak ak...
pasal die nak amik cuti esok nak prepared for the foods n all that lah...
huh...bunyi cam xikhlas je kan....
xpelah... mase mak ak ade lg ni la ak nak berbakti kat die kan....
kalau dah xder........
ermmmm.........
dah la mase mother's day aritu ak xbg paper....
juz wish pkul 12.03am je...
nasib bek die xtido ag...
haha...xpe ma...
nnt dwet skola adik dah masuk...
adik akan spentkan 3rat tuk ma...
ckp je nak ape...
huhuhu...
ak igt nak blikan handbg je...
die slalu kate nak ganti beg bonia die tuh...
tgk la nnt camne....
nasib bek la mama ak ni xreti nak demand designer2 bag ni...
klu x.... mampooo???
lv, marc jacob,gucci,anya hincmarh, n bla2....
klu mak ak xkayap...ak yg kayap...
kan.....
LOL...

hah....
smalam kan ept test ak kan...
luper lak nak citer....
ade test readin.listenin n speakin...
ok la sumer...
boleh la kot klu nak pass sumer...
insya'Allah...amin...
muler2 ak cuak gak nak bwat speakin test tuh...
skali nasib bek kowt smlm ak dpt wat ngan mdm zuraidah...
my english lect mase 1st sem...
die tu mmg lenient skit.....
so, mmg berbahagia la kan ak wat ngan die....
ak ckp skit die yg cakap berjela2....
ahaks....
k lah tatatittu...

p/s: klu namenye pun cuti... mmg rajin sgt la kan akn nak jenguk blog ak nih... makin bersawang la ko kat sini...haha... k la darling... i will always miss u.. XOXO...

Wednesday, May 6, 2009

A Hectic Week... Oooopppsss...

Actually not so hectic la...
ahakzzz...
juz macam byk benda la y berlaku in this two weeks...

committee "tangkap muat"....

cam last week...
from 22nd apr till 27th april - jadi committee members...
since uia gombak ade menganjurkan program debate interskool...
then my dorm member like wasi n mail asked me to join them to be apart of the committee..at first, i thought maybe i akan under satu committee ngan dorunk...skali ak sowunk2 jek kena under committee transport...dorunk sumer under pub & pros...tp ak ghase ak antara committee yg paling bernasib bek r....
senang glew keje yg ak kena bwat tu... i juz ha
ve to make sure that transport like bus will always be there on time...then tmnkan driver bus tu g tmpt yg nak dhantar...committee welfare yg paling byk keje r ak ghase... coz dowunk kena sentiase bwak sumer student n tunjuk jalan segala la...siap kena jadi kuli angkut barang ag...ahakzzz...cian gak kadang2 tgk dowunk tu bwat keje cam pecacai 'tut'...lol...then mase 2nd day baru ak pasan yg ex school ak pun ade participate skali...form teacher ak mase f4 & f5 pun ader skalik...tp leh lak ak terluper name die...then ak text my ex-classmates to confirm back her name...pastu baru la aku teringat yang name die cikgu juliana...hohoho... teruk kan ak ni, name cikgu sendirik pun xhengat...lalala...pas ak tegor cikgu ak tuh...die ckp la ak nmpak len la...dah kurus la... bla3....hahaha...kembang setempayan ak dengo...

sempat gak tu tgk wyg kat klcc...
overall citer coming soon ni mmg best r...
fresh n twist die menjadi...
ni gak kali pertama ak tgk citer seram kat pawagam...
sentap wooo.... ohmakkoterkojuteden...lol

smart kan keta nih...

30 Apr till 4 May - home sweet home....
balik umah dah....kali ni best sket....pasal dpt nek keta baru...
huhu... sooka sgt...then mama lak since dpt keta honda city ni keje asyik nak jln johor jek...klu x disebabkan mama xbaper nak sihat... mane2 hale la nak pg tuh...skjp kate nak g terengganiu la...melaka la.... skali round2 kat johor gak akhirnye...cuti kali ni gak best kerana ak ari2 dpt makan best jek...
ckp jek ko nak order ape... sumer dpt kowt...ahakzzz...mmg kenyang gilew babas r owg xbape putih ckp...huhu....


mase jalan kat Giant plentong..
me,my mama n my untie ter"lalu" kat sebelah troli nih...
*xtau perkataan y seswai...huhu*
then dowunk tegor la tuan punye troli tu...
like we all know,owg mesia ni mmg sumernye mesra alam kan...ahakzzz
kiut kan this triplet twins...
erk... btol ke ape ak tulis nih??
huhu...

p/s : next week dah nak ept..means that is the last day for my 2nd sem...huhu.. can't wait for the 3rd sem... or specifically the scholar itself...huhu.. so moneyistic...siyesly i'm so broken lorh...
pastu si dak aliph n anas plak plan nak g genting....pasal dowunk nak abiskan dwet gaji dowunk... dudi pun ajak r ak skali... erm... still in the consideration...but i will always 'on' if there is someone who want to umbrella me... ahakzzzzz...

Tuesday, May 5, 2009

OMG... I AM SO IN LOVE...

Terlanjur Cinta - Rossa Feat. Pasha (Ungu)

(Rossa)
Waktu bergulir
Lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam
Menjadi sebuah dilema

Mengertikah engkau
Perasaanku tak terhapuskan

(Pasha)
Malam menangis
Tetes embun membasahi mata hatiku
Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang tlah rapuh

Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan

(Korus)
Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan tlah kuberikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

Aku pun tak mengerti yang terjadi
Apa salah dan kurangku padamu
Kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
Karna sekali cinta, aku tetap cinta….

(Rossa)
Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang tlah rapuh

(Pasha)
Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan…

(Ulang Korus)

tgh mood jiwang la plak skunk ni...

maybe sbb skunk ni ak sedang dilamun cinta kowt...

ahakzzz...

siyesly, i am so in love wit someone...

i really hope that this relationship will last forever...

amin...

....................................................


Friday, April 17, 2009

what a lame nyte....

lalala...
windu glew nak hupdate2 blog ni...
citer memang manyak...
tp asik2 mood mlas je yg dtg...
xtau lak biler nak dtg mood rajin nye...
kuikuikui...

mokcik susan boyle...

skunk ni...
kat youtube tgh havoc ngan video makcik susan boyle tau...
antara peserta yg tersesat kat britain's got talent tuh...
all the audiences get stunned with the mokcik's perfomance la ...
mase mule2 die diri kat stage...
sume pakat gelak...ngan the judges skali...
cam xbetul je kan...umo pon dah masuk 47taun...
sibuk nak goyang bontot lagi...huhu
n then biler je start mokcik tu nyanyi...
cam nek je bulu roma dengo die nyanyi...
pure,honest, raw yet classic...
cam die nyanyi dr lubuk hati yg ala2 suci tu je kan...
ahakz...

td baru je tgk ugly betty season 3 episode : the sex issues...
kat youtube... gegeh ni tunggu abis buffering....
nasib bek xslow sgt....
this show never let me down lorh...
keep laughing though...
lagi2 ngan amanda gewdik n marc sundel tu kan...
best sgt2...
biler la dpt tgk full season nye...
( cam bodoh je kan ayat.,, tu la dah lame sgt x update...kan dah berkarat skill )
dush....

erm...
skunk dah pkul 4 pg kowt...
dowh... pesal ko xtdo lg ni...
lalala...
maybe pasal td pas maghrib da tertdo mati sampai 11pm kowt...
tu y xngantuk sgt...
besok dah la klas pagi 8am till 12pm...
matiler klu bgn lambat...
er, klas reading skunk dah de lecture baru...
name die mejar farid...
mase mule dengo name die tu n rumours pasal die ni..
kitorg bajet yg die mest ganas+brutal+kejam glew la kan...
skali yang ado...
freak+boring+gelabah ader la bak kate si dudi sengal...
hahaha...indah kabar dri rupe...
i've to admit that mr rizal is much3 better than him...
getting used to all his stupid jokes...
hahaha
hah... then this afternoon i'll have my reading mid sem exam...
yup... my first paper for this sem...
quite afraid la...
since byk buat latihan yg membuktikan paper level 6 nih mmg susah nak mampos....
wish me luck k...
toink3...
nak tito la..
tatatititutu....

p/s : so excited lorh... mintak2 sok mlm ade lagu jai ho... klu xde memang ak bako ** tuh...
ahakz..see u there...

Wednesday, April 8, 2009

MaMa & AyaH...


errr,
sebenarnye....
ari ni kan...
should be the 33rd anniversary of my parent's wedding...
but.. since my ayah no longer "here"...
i 'm not really sure either want to wish my mama or not...
last weekend pun my sis ade tanye nak wish ke x...
then i did asked it to my mom...
n she's quiet for a while..
then she said...
"tahun ni xder orang nak bagi bunga kat mama"
ermmmm.........

the next day when i watched talentime for da 2nd time...
with my brother...
i told him about it n asking him to buy roses for our mom...

n yesterday he text me n said he already bought the flowers...
50bucks...
alhamdulillah...
i hope my mama will happy wit that cheap "gift"...

Ya Allah...
kau berilah kesihatan yang baik utk ibuku...
dan kau selamatkan die di dunia dan d akhirat....
Amin....

Yup!!! I'm LaZy...

huhuhu..
cam lame glew je ak xhupdate blog2 nih...
ni 1st entry ak utk this april kowt...
byk glew dowh citer yg nak dciterkan...
but,like i said...
ak sang manusia yg agak pemalas...
kuikuikui..

actually skunk ni patutnye ader klas writing..
wit mr. rizal yg suke meng'anjing'kan student2nye ittew...
tapi sape suh die xdtg pg td...
klu ckp awal2 postponed klas kan sng...
ni x saje je nak bio student2 die menahan kesejukan menunggu die for 40mins...
hamlau punye lecturer...
kan ak dah malas nak masuk klas die...
matiler.. besok dah r kena wat presentation...
topic yg ak wat ..."should men be a metrosexual"
memang die approve topic ak tuh...
tp mase mule2 ak ckp kat die nak wat tajuk ni...
leh lak die pandang tempat len...
n said..... "rubbish"...
ak pon tersentap la kan...
nak je ak bg die merasa penangan kasut bata ak tuh...
then die tanye kat ak...
r u a metrosexual?
ak pon wat2 la kate"no"..
matiler nak ngaku kan...
nanti sah2 jd bahan...
fuck glew....
at first belajo ngan die ni agk membosankan la...
but lame2 baru ak ghase a lil bit comfortable...
coz he said he creats all those craps environment to improve our grammar lah..
ye la kan die ckp die xnak la satu sem ni we all belaja ngan die tp xdpt aper2...
plus, i did realize yg we all punye grammar mmg very da poor pon....
huhu... sighs...

Monday, March 30, 2009

LyFe & DeAtH...

huh...
penat sgt ari ni...
td 8.45mlm sampai pun ak kat nilai nih...
bapak jauh giler pahang tuh...
actually citernye camnih..
semalam kawan dudi meninggal dunia..
n die insist sgt nak balik tgk kawan die tuh...
die pon tapau ak 30 hengget...
pastu ak pon bwat dono la kan...
mase tu dah pkl satu pagi pon...
ak pon dah ready pon nak tdo..
tibe2 die dtg nak kejutkan ak...
die ajak ak pegi pahang skali pasal alip ade keta sewa...
mule2 ak mls pon nak g...
but then die ckp la mcm2...
alip yg suh ak ikut skali la..
ak juz tido kat belakang je la...
erm... last2 ak pon bersiap la ala2 xikhlas kan...
cian lak kat budak kecik ni...
huhu...

so...semalam kitowunk pkul 1.30p...
n sampai kat umah dudi dlm pkul 5.30 pg...
yup..
i missed my subuh...
hmmmm... what can i say...
i'm so tired...
i juz think about the bed only...
huhu...

then i woke up late at 11.30pg...
if i'm not mistaken...
matiler berlagak macam tuan umah lak nak bgn lelambat...
pastu ak bgn n get ready to eat...
hmmm...sedap gak masakan mak dudi ni...
but i xdew la mkn ngan berselera sgt...
maybe pasal xdew ayam kot...
demand je keje ko ni kan...
camne la mak ko ni leh tahan nak jage ko ni kan...
musykil tol ak...

actually the accident happened at seremban..
but then the corpse was sent to pahang for the pengebumian..
ye la..kawan dudi tu kan asal situ...
die meninggal pasal terjatuh motor...
padahal die duduk kat belakang je..
nak djadikkn citer dir kena lenyek ngan motor len kot...
yg bawak motor nye xde lak cedera parah sgt...

hmmm...
tu la orang tue2 ckp kan...
ajal tu xkenal usia...
yg idup ni kite kenalah selalu beringat2...
biarpun hidup ni penuh dgn permainan...
but still we have to behave ourself...
sebab kite xtau ape yg bakal berlaku keesokkan harinye...
laaa...nak sedih la plak...
k lah nak tito...
besok arap2 sgt dpt g kelas memandu...
dudi dah janji nak carikkan transport...
matiler klu kene repeat ag...
ak xnak...
ya Allah...
permudahkanlah urusan hambamu ini...
Amin...

p/s : skunk sgt2 addicted ngan lagu o re piya ( ost talentime ) ..
sumpah best sgt citer tuh... klu xcaye kowunk g la tgk sendiri...
i'll review the muvi on da nex entry k...

Wednesday, March 25, 2009

I'm 10SiOn...PaLoTak BeRsErAbUt...

hmmmm....
kenapalah kehidupan ni penuh dgn masalah ek...
xboleh ke klu hidup ni epy jer sentiasa....
eh...mmg xboleh....
pasai ape...
pasai org giler je camtu...
ak xnak jd giler...
kuikuikui...
errr.....
pas satu masalah dah selesai...
masalah len plak yg dtg....

nak citer pasal result ak dulu lah...
4 2nd sem ni actually ak byk men la senang citer....
dats y the result is so bad...
ngesal sgt byk ponteng klas...
mase mama g aji tu lagi la...
nak enjoy je keje ak...
scholar abis kat shoppin je...
mase tu klu boleh ari2 ak nak jln kl...
g melaha la...menyetan la...
huh...wut a wasteful semester...
nak dijadikan citer...
subjek arab ak ter'kantoi'...
dat mean ak kena repeat dat subj on the nex semester lah...
cam fuck sgt...
ak hengat bile amik short sem ni leh la ak relax skit nex sem...
sekali kena repeat...
nah... amik ko....
same je contact hour die...
pointer pon jatuh giler...
bawah 2.5 kot...
klu 1st sem aritu dpt gak 3 pointer...
arghhhh... cedihnye....

cam ari ni...
ak ingat boleh relax la...
xyah nak pkir paper yg boleh menensionkan ak...
malangnya xleh gak...
ghupenye register uia ari snin aritu kena wat gak...
ak ingt xpayah pasal ex-dormate ak ckp diowunk juz tgk group je...
tup2... benda tu mmg wajib buat gak...
so...ak kena wat surat rasmi kat uia untuk sahkan ak amik short sem ni...
klu ak xbwat maknenye sia2 la ak dtg sini....
nasib bek ak dpt tau awal...
tapi ak xle nak salahkan sape2 gak la...
dah ak yg cuai sgt...
huh...
n then...
ak g mahallah office utk setllekan urusan pindah dorm ak...
shiowt tol... wat penat je g...
sekali officer tu ckp nex week baru leh wat...
padahal ak dah pindah pon...
lantak la kan...
pastu dia ckp nnt kena bg alasan y kukuh nape nak pindah...
g mati la...
uia ni byk sgt kecah...
diam2 sudeyh...
lalala...
ak tencen yg teramat...

btw...
ari ni gak 1st day ak masuk kelas 4 dis sem...
yup... i got 2 new lecturer...
1 male n 1 female...
both is boring...
yg madam zareena tu ok gak la...agk friendly...
yg mr rizal tu haram...
masuk2 je terus suh bwat essay...
dah r suke attack n kenakan student...
dah tu mengajar lak cam sume student die tgh wat master je...
dah pandai nak wat essay argumentative bagai...
benci tulll..
cam nak drop je english ni..
leh dpt lect len...
huhuhu...
maybe dat is juz my 1st impression...
we'll have to wait n see...
how they'll carry the class along the sem...
hopefully everything will be fine n going well...
paperpun... sem ni ak xleh memain..
i've to do my best to passed this sem successfully...
because i want a good result...
n i've to do so for my mon's sake...
insya-Allah...
Amin...

Damn Hillarious...

Actually this incident was happen last nite...
since ramai my fellow yg dah balik so i happy la kan...
dudi... wasi... mail... faris... aqhar...oppss...malaun ni mane men g nilai...
lupe lak... die kan standard lepak kat kl je...
or perhimpunan2 umno sajork...
kan qharie kan...
mwahaha...juz teasing...
so mcm2 citer la kitorg kongsikan...
giler lame kowt dah xjumpe...
cehh..padahal 3 minggu je kowt...
propa je lebih...LOL...
result kena blocked pasal xbayo saman la...
dorm b2-3-5 jadi pemes dlm sekelip mate pasal jd dorm '"terbersih" la...
siap kena saman termahal ag...er,ghase bangge skjp...
klu dorm2 len kena 10 hengget...
dorm ni xmen ciput2 camtu...
die nak 50 hengget punyer...
baru hebat...kan dudi n alip kan...
mane xnyer memang x menimbun la smpah kat dorm yg tersebut...
siap dcapapkan d mahallah office ag photo2 slideshow...
mmg x glemer la kan dorm y tersebut..
nak dijadikkn citer si chocoman,si zunun xberapa manusia n baihaqi telah membyr 50hengget ittew dgn senang atinye...
padahal ak,faris n siddiq juz kena bayo 10 hengget je pasal berjaye mem'ayat' ustaz majid yg baek ati ittew....
klu x matile ak nak bayo...
xkesah la xdpt tengok result pon...
errr.... dah sentuh pasal result ni... nex post ak citer k...
since dudi n alip dah ade kat cini tadi...
diowunk citer la perkara sebenar yg terjadi...
actually aritu mase last day b4 short break...
mak cik cleaner x g skolah(bak kate faris) *suketi die je kan ckp camtu* telah meminta pertolongan drp 2 ekor setan tersebut untuk membersihkn sampah di bwh2 katil n dikumpulkn d satu tmpt....
so diowunk yg bijaksana tu pun membinalah arca sampah2 yg indah ittew...
bangang kan diowunk ni apsal x masuk kan je sampah2 tu kan dlm plastik itam kat luar tu je ke...ape ker...
arghhh lantak p la benda pon dah lepas...benda nak jadi...chocoman pon ala2 xpuas ati psl kena bayo 50...ak pon epy....hahaha...awat la hang ni hamlau sgt...
tp pasal qharie xkena saman???
ittew ak btol2 xpuas ati...hehehe....

jap3... dorm b2-3-5 tu bkn dorm ak gak ke....
arghhhh... larikkkk....alu......

anyway...back to the topic...
mlm td dudi ajak ak tmn die g amik barang kat tv room...
mase tu baru balek abis men pool...
ak ckp la ak malas... ko nek la sengsorg....
so die nek la sengsorg...
ak tunggu punye tunggu kat bawah...
5 minit pastu die pun turun ngan 2 beg...
pastu die berkate...
"eh din,jom nek atas... ade benda best ak nak tunjuk kat ko ni...meh ar..."
ak ngan mood xberape xikhlas pon ikut la die nek gak...
die ckp ag...
"td ak nmpk something..klu xder nih makne nyer benda tu btol la...klu ade pon kirenyer ak xrugi r bwk ko nek atas..."
ak relax ag...hek eleh ape la menatang ngarut ko membebel ni...
pastu die pon bukak la pintu study room dpn bilik tv tmpt simpan baran2 tuh...
ak nampak... gelap...


tp cam nampak kotak...
hek eleh keranda je kowt...
pastu dudi bukak lampu....
pap.......................................................
..............................................................
..............................................................

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............surperice...

memang xterkantoi la jeritan mak lampir ak yg ala2 berpitchin soprano ittew....
LOL....
then ak lari g duduk kat tepi tangge.....
mengimbas kembali scene2 yg berlaku....
pastu ak ketawa mengekek2 sorg2 kat citu...
ade dlm 5 minit gak lah....
hahahaha....
awat la ak bodoh sgt terkejut smpai gtu skali...
padahal bukan benda btol pon....
sighs....
penat lak tulis byk2 nih...
ngantuk pon ade...
esok klu rajin ak post ag...
hehehe...
nyte...
tatatititutu...

Tuesday, March 24, 2009

It's so relieved....

This tyme i would like to start my post wit something more pleasurable...

"ALHAMDULILLAH....
I praise to GOD for all good things dat happen in my lyfe...."

yup... i'm so happy today....
very2 happy...
y y y???

finally i passed the jpj test....
yeah...now i can drive my mom's waja anywhere i want....
or maybe my bro's myvi too...
ermmmmm.... perhapzzz ...LOL
owh GOD... thank u so much....

eventhough, i still not pass the " titi sialan" yet...
4 motor part larh...
i don't know why everytyme i ride the motor to dat titi...
i'll feel damn nervous....
n this morning though...
suddenly my leg become a lil bit shaky xtentu pasal....
wat ak hangen je satu bdn.,.
yg part jalan raya naseb i pass...
so nex week i juz have to do the unpassed part je lah...
but,tetap 50 hengget....
xial nyer akademi memandu....
sian my mama....
dwet die gak yg i kena cekau....
igt dwet yg my mom bank in tadi leh la nak bwat shoppin...
alamatnyer....
yang adooo......
wuarghhhhh........
nanis....

lastly...
once again...
i would like to say....
"thank you ALLAH"...

Sunday, March 22, 2009

Addicted...

X-Ray by Nabila Huda

Andai kata..

Kau masih meragui cintaku
Buka mata.. pandang dalam mataku

Andai kata

Masih kau curiga kepadaku
Telah ku kata di hati hanya kamu

Ku nyanyikan lagu cinta
Moga kekal terpatri di hati kita
Janji kita berdua

Andai benar
Tak terasa getaran cintaku
Peluk lah aku pasti kau akan tahu

Tak akan mungkin terbuang
Satu perasaan cinta yang makin dalam..
Tak bisakah kau rasa?

Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah bibit bibit cinta suciku
Percayalah
Pasti kau akan tahu
Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah keping keping laras cintaku
Periksalah
Semua untuk kamu

Percayalah Sayang
Semua untuk Kamu.

Andai Kata..
Masih kau curiga kepadaku.

Kita nyanyi lagu cinta
Moga kekal terpatri di hati kita
Ku mahu kau percaya


Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah bibit bibit cinta suciku
Percayalah
Pasti kau akan tahu
Kau X-Ray lah hatiku
Kau lihatlah keping keping laras cintaku
Periksalah

Semua untukmu

Kau X-Ray hatiku...
X-Ray hati..
X-Ray hati kecilku...
awat xtayang sumer je cik nabila oi...

lalala...
ni 1st time ak post lyric dlm blog ak ni...
siyesly ak dah addicted kowt ngan lagu ni...
lagu ni xla bagus sgt...
tp bg ak it's simple but nice...
cam lagu indie pon ader...
lagunye catchy n lirik die witty...
bagus gak sore nabila ni ek....
tgk je lakan sape bapak die....
ok lah...
btw... i prefer nabila in her acting la...
natural sgt...
1st muvi die klu xsilap ak blok 404....
ak dah nampak yg die ni bole pegi jauh...
pastu die byk amik watak2 pompuan sundal...
cam dlm citer akhirat n bohsia...
tp ak start suker die balik bile die blakon citer laila majnun...
plg latest citer cinta untuk ain....
nampak feminin sgt...
memg xmlayang2 la ak tgk die blakon citer tuh...
ala2 innocent gittew....
daaa.....


Saturday, March 14, 2009

I LoViN' iT!!!

Siyesly... citer ni best sesangat...
memanjang je ak ketawa terguling2 atas lantai tgk citer ni..
eww... over gilew... huhuhu...
x kesah la... yg penting ak punyer sooka la kan....
mwahahah....
klu x salah ak sebelum ni ade gak work by ghaz si director ni yg dah penah kuar kat astro ni... n the title is 'popular' which acted by farah af2 tu yg very da kaku tuh...tp citer tu lack of strong script like this movie la...

equation movie ni simple jew:

hot chicks+anak ikan+fashion+gadget+cgi=brilliant movie

hehehe... ok x ak punyer formula ni...lalala...
beginning citer ni je dah wat ak ketawa terkentut2....
mane xnyer.. konon2nyer 3 makhluk hawrt xingat dunia tu dah digambarkan sebagai the most coolest peep in dat campus...
dressin xnak kalah... siap berIPHONE bagai la konon...
padahal... diowunk tu sumer the most nerdiest+geekest guys at dat place...
LOL....

banyak la benda la yg ak suke dlm citer ni....
firstly.... for sure the line of the actor/ess la kan...
natural sgt2 diowunk nye actin...
liyana jasmay pun comey sesgt...
tp sowg pelakon je y ak xboleh blah...
sape tah namer die.. ala yg pegang watak hazuan ittewww...
name die ammar kowt...
ewww... xsesuwei langsung....
cari la pelakon len... nak manhunk xbertempat...
ala2 prince charming xjadik la sng citer...
die ni yg skandal ngan puteri sarah a.k.a aduh saleha xjadik tu kan...

secondly...script diew yang very da witty n funny...
urban la klu org kl ckp...gagaga...
mmg kena la dgn jiwa owg muda cam ak ni kan...
third...sinematoghrapy yg cun sesgt....
kualiti cam tgk pilem tuh..
ala2 cam work by mat nor kassim si cameraman peveret kabir bhatia gittew...
fourth...lagu2 background yg very da IN...
sooka sesangat.....
ak tunggu gak klu lagu single liyana jasmay kluar...
skali yang ado la kan....kwang3...
last but not least... gadget yang very da cool...
ckp je nak gadget per...
sumer ader dlm muvi ni...
console game wii,ipod touch,apple mac...
gigit jari ak tgk benda alah tu sumer...
geeee....
cgi muvi ni pon detail n cun glew...
mmg makan ati la si mamat cicakman n si amukan drakulat ittewww...
here it come da new great talent ...
gagaga...
overall.. citer ni mmg best gilew lah...
xsabar sgt nak tgk ulangan die....
ak bagi citer ni 9 bintang la out of ten..
k lah...
tatatititutu...
p/s : i've fall in love with "cinta untuk Ain"...hehehe...

Wednesday, March 11, 2009

i'M oN LeAvE LoRh...

HOLIDAY PARADE :4rd March- 22nd March 09.

huhuhu...
bapak windu giler nak menhupdate blog ak ni...
dah bersawang bagai dah ak tenok blog bucuk ak nih....
gagaga....
as for all impormation...
ak kan skunk tgh bercuti...
so kat kampung ak yang ulu teramat ittew susah la sket nak on9 nih...
wuarghhhhh.... nanis la ko sowunk2....
menyolidkan lemak2 yang sedia terlebih sudeyh tu kan....
kat umah tu ape la ak leh bwat sgt kan...
makan...tgk tb...tido....
bowink banget sih....
tp berjaye gak la ak tgk movie2 baru kat umah tu...
wat2 xphm plak.... dvd2 haram la kan...
5hengget je kowt....
citer slumdog....benjamin cacat...dan mcm2 ag...
hehe... pasni nak beli citer changeling...
the reader*otak pk blue je ni*...
kuikuikui... citer milk pon nak tenok gak....
k lah...
pasni nak g temankan mama g pasar tani kat bandar tenggara yg bapak segala ulu tu...
hehehe...
tatatititutu...
see yahhhh...

Monday, March 2, 2009

MoNeY iS dWet....


hye to all...
lately ak rase cam hidup ak dah xmcm dulu...
entahlah...
kadang2 happy sgt2...
n then kadang2 sedih sesgt...
erh.... apsal ak merapu cam org gile ilang anak tekak ni...
huhu...
sometimes...ak akn meroyan2 menginginkan sesuatu yg ak xperlukan pon...
sometimes...ak akn jeles bile tgk org len ade ape yang ak xder....
errr.... xnormal ke camtu???
skunk ni lak...byk tol benda yg ak pkir...
camne nak uruskan pasal lesen tu la...
camne nak kwl nafsu shoppin ak la...
camne nak stabilkan kwangan ak la...
errr...
dwet....duit...doowait....
sampai biler2 kowt masalah ni xkan selesai...

p/s : berlambak kowt gambar2 baru...tp mood nak bercerekarama xsampai lagi la plak...huhu...sowie...

Saturday, February 28, 2009

diZzY N UnSuRe...

pening...

sakit kepala...

sengal2 badan...

kaki lenguh...

lebam sane sini...

calar balar....

kulit kene sunburnt....

itam....

benci....

xtau nak watpe...

lapar...

nak shoppin...

tgh end season sale...

tapi tgh pokai....

nak g kl umah abg...

dah nak mlm la pulak...

ya Allah...

ape yg ak patut bwat ek...

permudahkanlah perjlnn hidup ak ni...

smlm ade peristiwa itam berlaku...

takut sgt....

errrrhhhhh....

pening sgt....

Tuesday, February 24, 2009

It's NoT oVeR yEt...

heyya...
yes... officially my 2nd sem in this half-sux uia is over...
huhuhu...quite relieved lah...
but am i really sure...
matiler... dah r final exam ak fux gewl...
mengarut2 je ak jwb btq td...
arab jgn ckp lah...
men hentam keromo je jwb....
ewwww, bahase pe tu...huhuh...
xkesahla...i am proud to be who i am...
tu lar study men2..
xnak dengo ckp mama sgt kan...
nah... ambik ko... terkebil2 jwb pekse...
nak jeling2 owg seblah pon ala2 dpt xdpt je...
hohohohoho...
neway nak kate over pon xover sgt lah kan...
there's another 2 sem that i hav 2 complete b4 i enter da main campus...
23rd march pon ak ade amik short sem...
matiler kena struggle gegiler....
nak njoy pon boler la kowt njoy sesikewt...
ingat tuh... sikewt sajork!!!
arab ak pon dah cam ader bau2 nak kene repeat jerk....
wuarghhhhh...nanis ayak mate darah la ak nanti...
skunk ni adew plak rumours baru kate budak2 ben xjadi pindah...
xkesah lah kan... kat nilai ke pj ker... same je kowt...
both have pro's n con's....
k lah...
tatatititutu...

p/s : cuak ak semlm dudi kene rasuk ngan sake die... tu lah... nak sgt kaco owg tdo mase maghrib2 kan... nah...hambik ko....xper2 pasni ak wat study circle ngan sake die tu... biar kamceng skewt... hahaha...larikkkkkk



Sunday, February 22, 2009

Geng... OK & X OK!!!

20Feb 2009:
akhirnye,tercapai gak impian ak nak tengok upin n ipin da movie...ceyh... propa je lebih....huhu..at least ak di antara penyumbang kutipan tiket citer ni la kan..
bio citer ni dpt 10juta.....kalahkan citer jangan pandang belakang yg ntah paper tu kan...ak xdpt la nak komen sepenuhnyer pasal citer ni pasal ak masuk panggung lmbt 10min...wuarghhh... ghase rugi sgt....ni sumer salah dudi...
bawak motor pun lembap!!!konon minyak itam tinggl sikit la ape la... alasan...xkesahla...janji ak puas ati dpt tgk muvi ni...tp cam nak tgk lagi la...ader sesape nak temankan x???
klu nak banje terus pon bagus jugak...LOL...

YANG OK :
  • storyline yg agak bagus la... xlaju sgt n xslow sgt....sedang2 sajork...
  • kualiti grafik yang membanggakan... membuktikan yang org melayu gak mampu nak wat filem animasi 3d yg berkualiti... senang citer xmalu la klu nak tayang kat negara luar....
  • cukup segala perasa bagai... adew lawak...sedih...cuak... dan mcm2 lg... nilai kasih sayang n persahabatan pun memang terasa sgt...
  • efek bunyi yg best gewl... sgt xterjerit la ak biler kuar bunyi ngauman2 segala...
  • opet yang sgt kewl... manelah dowunk ni dpt idea nak wat karektor camtu...cool sesangt...
  • byk unsur moral n kemelayuan yg ditonjolkan...ak bangga jadi anak mesia...
YANG X OK :
  • bentuk tgn yg nampak pelik semacam....
  • scene nyanyian yang xperlu langsung ak rase... wat sakit telinga jew...kalu sore n lagu sedap xper gak... ni nak terpecah gegendang telinga ak dengo...
  • watak pondan yg ntah paper... xkelako langsung.... klu nak bwat watak tu bia jadik betol2....
  • cam pelik la mak opet tu...die ade membesar...tp biler part die melompat nak kejar owg jaat tu nmpk cam kecik la plak... nak besar tu...beso je la... sepak kang!!!
overall ak rase citer ni memang ok lah...
kelogikannye xpayah la nak dipertikaikan...

name pon cartoon kan....
at least negara kite ade la animasi yg boleh dibanggekan...
ak harap sequel die pasni akan dibuat ngan bajet yang lebih gempak...
so kualiti mesti lagi bagus la kan...
eeeeyyyyy.. xsabonyer nak tgk upin n ipin a
g....
kewl sesgt....
g mati la dudi klu xsuker.. saper suh nak ikut gak....
lalalala...
Geng ni ak bagi 8 bintang drp 10...

thanx dudi temankan ak....

p/s : cuak siot pekse senin ni... huhu... dah cuak2 pon stil xreti2 nak g study kan...
pe lah nak jadi ngan ak ni kan...

Saturday, February 21, 2009

LaSt ClaSs..." la yuhibbu arab lorh"...

19Feb2009 :
tamat lah sudeyh sesi perkelasan ak utk sem nih....
klass terakhir ittew ialah klas arab ngan ustaz hanif yg ak suke sgt tu kan...
hahahaha.. xtau ak naper la ak xsuker kat ustaz nih...
tp sejujur2nyer belajar ngan ustaz nih tersangat3lah bowink....

bukan ak sowunk je ae yg ckp camni...
sumer classmate ak pon setuju biler ak wat statement camtuh...
fyi, ustaz nih jenis yang strict n ala2 nerd gitu...

even nak angkat phone pon nak g kuar klas...motip sgt kan...
pastu klu nak bwat lawak pon ala2 suam2 kuku jeh...
xlawwak lgsg... pastuh die sowunk2 ketawe...

hahaha...lawak ker???
even ustaz arab ak for last sem pon lg sempoi dr dier...
namer die ustaz bahari...
boleh dikaterkan sumer student die xsuker n anti ngan dier r..
pasal dier ni suker sindir n yg jenis kuat bebel...
but bg ak, klu nak dibandingkan ngan ustaz hanif nih...
ustaz bahari tuh lg menghiburkan r ngan lawak die y ala2 kure2 tersumbat ittew...
*matiler ak pasni kene maki ngan budak2 ni pas
al prefer ustaz bahari*
LOL....


Ustaz Hanif in Memories...
yang ampun...
jgn la nex sem jumpe lg...

Errr, betul ker quote ak kat title tuh..
mati ler pasan dpt A subject arab...
yang adoo la kan klu keje nyer asyik tuang kelas arab
tu jer...
fyi, ak adew bwat record baru for dis sem...

LOL...ponteng klas arab for 15 hours....
siap dpt warning letter gitow...

tuh yg official la..xsure la plak yg betol2 punyer...
pasal ak ade men tipu sign attendance mase ustaz
ak tu xpangkah ag...
matiler... confession xhengat dunia....

si afiq, alip n faris yang sengal...

Pic ni ak yg ambik ok...
gegeh ni sampai panjat kerusi...
Nigel Barker sgt...LOL

tp... ade gak la kenangan yg besh ngan ustaz ni..
huhu... best ker???
cam ustaz ni jenis yg senang gak la dicontrol oleh ki
towunk..
wah... berani mati nih wat confession buli lecturer..h
ohoho...
fyi, ustaz nih suker tau nyanyi n wat melody sendirik utk kitowunk sng hafal
jenis2 ayat bagai...
so kitowunk selalu la amik kesempatan kat ujg2 klas
tu minx die nyanyi...
padahal dah bowink sgt kowt...

ade gaye kordinator orkestra x???

pastu die suker tulis khat kat white board...
setiap hari ade la pattern baru yg die nak tayang kat kitowunk...
padahal tulis bismillah je kowt..
LOL..but siyesly mmg cantek!!! yela.. ustaz uia kan..
cam mase last class aritu...
gurls kat klas kitowunk tu ramai2 g pakat minx sign2
khat la bagai...
ustaz pon bwat muker epy la kan..

at least ade la student yg appreciate hasil seni die tu kan...hehe...
padahal kitowunk sumer dah malas nak discuss revisio
n...
LOL....salah sorg gurls yg tgh membodek ustaz...
wat.. kenangan la sgt kan...

last but not least..
ak nak mix ampun la kat ustaz hanif ni pasal ak byk gak mengumpat+maki skewt2...
ye lar exam pon dah dekat...
huhu... baru la skunk ni reti takut nnt jwb pekse xberkat kan...
lalalala...

enough wit dat...
citer ni dudi yg pakse ak tulis okeh... xikhlas ni...huhu
petang tuh ak ngan dudi g akademi memandu nilai (amn) kat pajam sinun..
pasal nak bookin jpj utk si dudi..
test jpj keta ak lak dah bookin awl2 arituh!!!
sebab si dudi ni ngengade+xder dwet so die g la bookin
ptg tu...
k lah... dipendekkan citer...
mase muler2 tu akak jage amn tu kater kat dudi yg die leh wat test jpj tu plg awal pon 10hb 3...
pasal yg 3hb cam ak tu dah full...

tp ngan berkat sake dier tu + kepuakean mulut dier mengayat kakak tuh...
berjayer la gak die wat test jpj ngan ak gak...

huhu.. ak salut kat ko lah dudi...
bukan takat tu je tau...

dek keterer'an si dudi tu putar belit citer..
ngan test jpj motor sekalik kitowunk dpt bwat 3hb nnt..
hehehe.. best sgt ..

padahal baru sekali je kowt kitowunk g klas motor tu..
xkose ak nak g belajar motor ag yg ade belen 8jam tu ag...
ye lah, mane xtrauma ak nih...
baru sekali g klas motor... dah berbelang kulit ak yg agk
putih tuh...
*matiler pasan kulit putih cam si sundel paris hilton*
black is beautiful wut....
lalalala....

lepak minum air gelas besar kat aladdin...
3 hinggit kowt..mhal gewl...
padahal rase biase jarh...

malam tu plak...
ak g annual grand dinner utk budak2 negeri selatan..
cam johor,pahang n n9...
antara yg pegi ialah si dudi.alip,aiman,fakrul n si aidid...

aik awat si fakrul keling tuh leh sesat sekali ek???
at first, ak langsung xnak pegi...
tp dah dudi ayat ak bek punyer...
camne ntah ak terpergi gak...
sah!!! si dudi tu mest dah pukau ak gune pertolongan sake die yg kejap ader kjp xder ittew...
overall.... agn tu memang x best lgsg...
nasi goreng pattaya die pon cam xikhlas je nak bg ow
g makan...

wit akalil aiman si mulut puake yg lgi puake dr dudi..
selalu bajet cam kuat sangt jer...
ko hengat ak xtakut!!!

pastu dah la ak lgsg x dpt lucky draw yg hadiah dier cam utk budak tadika ittew...
err, serabut kepale ak...

mengesal lak g ikut budak2 nih...
ak on9 dpn laptop wasi lagi bagosss....
mase on d way balik tu ak cam dpt idea la nak amik2 gambo...
tp yang adooo la kan...
ni la benda yg ak plg x suker ngan budak2 ni..
nak join amik gambo n follow arahan y dberikan pon susah...
xder bakat photogenic cam ak lgsg...
gagaga....

sowie...gambo cam fuck...
2mp la katekan...

k lah...
have a nice day...
tatatititutu....



Finally...

huhuhuhu...
akhirnye dpt gak menghupdate blog ak yg ala2 suci lagi murni nih...
owg busy la katerkan...huhu...membuter je ade lah...
wuargh...windu sgt nak berpotpet2 plus membebel ntah paper ni...
lately, byk gak moment2 menarik yg berlaku kat dlm idup ak...
klu boler nak je catatkan satu persatu...
laaa...naper ngan ak nih... salah masuk channel ker???
xkesah la... yg penting ak epy... klu kowunk nak epy gak...
beli la line epy...tp epy ker nnt...lalalala...*ngarut2 la plak ak ni*

k lah...
next post ak akn citer aper yg berlaku for last 3 days...

p/s: tiber2 windu kat mama... wuarghhhh...nak balik!!!

Thursday, February 19, 2009

SoRry "Chocoman" I hAvE to...

dah mcm kondom pon ader gak lelame ak tgk...hehe

yeh... do u noe wut is dat...
that things is called as socks....
or specifically it can be called as stokin bau cam xial,
stokin bau cam tungkik, stokin bau cam #$%@ ...
stokin bau cam ntah camne ak nak descibe dgn lebih tepat ag ek....
yg penting kowunk xperlu risau utk mencari dimane stokin itu berada kerana dari bau dier jer kowunk dah boleh detect dah!!!...
sebab klu kowunk nak tau...
sebenarnyer stokin tuh dah landing baek punyer kat bwh katil ak yg ala2 suci plus innocent ittewww....

cumer cadar die je yg dah agak x suci r pasal dah dicemari oleh anak2 kecil yg tidak berdosa...
hasil rembesan drpd si dudi mulut poker, si faris sooka garu k***...n ramai ag lar... yg penting sumer xnak ngaku n lebih malang lg xder pon yg volunteer ngan suka ati nyer nak basuh cadar tuh.... ak gak lah kan nak kena basuh sendirik... g mati la kowunk sumer ngan anak2 haram kowunk kat atas katil ak tuh....huhuhu....

ok lah... back to the topic... actually ak xberaper nak sampai ati lah nak citer pekung budak atas katil ak sendirik... tapi nak bwat camner kan...
biler tuan punyer badan dah mencabar kesabaran hidung ak untuk menahan bau atmosphera yg agk ngeri untuk didescribekn... so ak dgn malu2 kucing pon terpakse la kirenye bukak citer skewt.... skewt je tau... xyah minx lebih2... pasal ak yg bek ati nih ttp akn kasik jugak..kowunk sumer jgn risau...lalalalala...

fyi, benda nih si dudi babi tu dah citer pon kan blog dier... so klu kowunk rajin g lah kat blog dier... ak juz tambah bahan perasa je la k...huhuhu... si dia ni agak selebet la jugak orgnyer... dah r agk kedek tahap giler babi... berkire plak tuh.... mcm mase bln puaser aritu ... ader ke patut kicap pon nak berkire... setiap mase nak letak balik dlm loker dier... cam la org len hingin sgt.... hek elah... takat kicap sebotol tuh... ngan tauke2 lah si Aqharie tu mampu nak beli... klu die nak lah kan... ak ghase die pon xhingin...pastu klu owg pinjam barang die sekejap, setiap mase nak tanyer pasal barang yg 'berharge sgt' tuh...tau la owg nak pulangkan... yg paling xbole blah tu, dier ni klu dah pinjam barg owg len tau poolak nak simpan lame2 , tau poolak nak simpan wat jeruk or pekasam... errr, naper la ak ditakdirkan dpt sekatil ngan budak klantan yg lahanat camnih...
mase muler knl , ak agk epy lah pasal igt sumer budak2 klantan or terengganu tu jenis yg pembersih n pengemas... skali dpt si chocoman nih.... yang adoo la kan....

p/s: dulu ak penah terniat la nak bg stokin pdi putih ak tuh kat die...pasal ak xpakai ag n xkan pakai kowt...tapi biler lelame perangai si chocoman ni makin meng'annoyin'kn..ak cam xjadi lah poolak... so ader x sesape yg memerlukan stokin putih yg agk berkualiti ittewww??? anyone...
dudi, ko xpayah nak angkat tgn...g mati la ko ngan stokin busuk ko tuh!!!

YeS! We R cRaZy...LOL

kononnye semangat la kan nak g class...
yang adoo...

hye to all...in case adew yg bace la kan...gugugu...
actually today is my last class with miss eilli (writing n reading lecturer)...
to be honest... this is da first tyme i don't feel any connection either with the lecturer or the classes...
huhuhu... maybe only me that felt that kind of feelin...
that madam.. err, i owez mistaken call her with dat title.... hahaha... ak dulik ape kan...
it is such a plain class n something kind of borin....
so for the last class we doesn't have any photoshoot like be4....
ok,enough with her...

next class plzzz.... hehe...
now i'll proceed to another my last class for this 2nd sem...
the class is basic theme of al-Quran (BTQ) which lectured by Madam Zuraidah...
or more popular to be called as madam donce noe... hahaha...
fyi, she is very famous with her very own pronounciation n slang...
LOL... all her students owez make fun of it...
till she already noticed it i guess...lalalalala...
then, for this class... we got such a brilliant idea to make some photoshoot as our memories...
gagaga... sowie dudi lahanat... gambo ko xdew kali ni...saper soh ko malas g klas tadi..g matiler ko....